spinazie-parmezaan-pannenkoeken-muffins

Deze makkelijke muffins kan je met allerlei vullingen maken. Maak eerst jouw pannenkoeken beslag, of volg dit recept.  Kies daarna welke vulling je wilt hebben. Deze vulling bevat spinazie en parmezaan.  Maar je kan natuurlijk andere ingrediënten gebruiken. Wel zo handig, pannenkoeken in muffins formaat voor op de picknick, gezonde traktaties, verjaardagsfeest  of voor onderweg. Je hebt harde vormpjes nodig, bijvoorbeeld die van Silikomart, anders gaat het beslag lekken.

Tijd: ca 30 min
Aantal: 15 stuks
Oven: 225 graden

Ingrediënten:
2 ½ dl  tarwemeel
½ dl spelt meel
½ theelepel zout
6 dl melk
3 eieren

Vulling:
10 ‘blokjes’ bevroren spinazie
Geraspte parmezaan naar smaak

Benodigdheden:
Kom
Silikomart muffins vormpjes

Bereidingswijze:
Warm de oven op 225 graden voor. Meng het meel met het zout in een kom. Voeg de helft van de melk toe – meng tot een gelijkmatig beslag. Voeg de rest van de melk en de eieren toe. Meng weer tot en een gelijkmatig beslag. Giet het beslag tot circa 1,5 cm onder het rand in alle vormpjes. Leg een spinazie bolletje in  elke vorm. Garneer met parmezaan. Zet midden in de oven circa 20 min of totdat de pannenkoekenmuffins een mooie bruine kleur hebben. Serveer met een rauwkost salade.

reacties:

.

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb