pannenkoeken

Ingrediënten:

100 gram bloem

1 groot ei

250 ml melk

snufje zout

40 gram boter

vers fruit (bijv. aardbeien, nectarine, banaan of ander fruit) in plakjes gesneden

 

bereiding

Zo maak je pannenkoeken die minstens zo lekker zijn als die van je oma! Zet voordat je begint je koksmuts op en doe je schort om. Zeef de bloem boven een kom. Klop het ei met de melk. Doe beetje bij beetje de bloem bij de melk en voeg het zout toe. Klop met een garde tot alles glad is. Zet een koekenpan op het vuur en smelt een vierde deel van de boter tot de boter is uitgebruist, maar nog niet bruin. Doe met een grote soeplepel een kwart van het beslag in de pan en draai de pan een beetje rond, zodat het beslag over de hele bodem wordt verdeeld. Draai het vuur nu middelhoog. Bak de pannenkoek tot de onderkant bruin is en de bovenkant bijna droog. Maak de pannenkoek voorzichtig los met een spatel of echt pannenkoekmes en draai 'm om. Bak op dezelfde manier de andere pannenkoeken. Leg de pannenkoeken op een bord en doe er je favoriete fruit op. Rol de pannenkoeken op en eet ze lekker met de hand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reacties: